Murat Özdemir gearresteerd na het mishandelen van een papegaai, live op Instagram

Murat Özdemir, bekend van zijn deelname aan kookprogramma’s, is gearresteerd door de Turkse politie nadat hij live op Instagram zijn papegaai mishandelde.

Özdemir werd populair vanwege zijn merkwaardige gedrag in kookprogramma’s. Hij werd in de beide kookprogramma’s waar hij aan meedeed, gediskwalificeerd door zijn gedrag.

Toen hij van de buis werd gehaald, ging hij door op social media. Maandagavond ging hij echter te ver. Hij mishandelde zijn papegaai voor de ogen van zijn vele volgers op Instagram, waar hij ruim 130 duizend volgers heeft. Er ontstond veel ophef en Özdemir werd diezelfde avond nog gearresteerd.

De papegaai is in bescherming genomen door de overheid. De minister van Landbouw en Bosbeheer heeft verklaard dat er een aanklacht klaar ligt voor Özdemir.

Tegen de politie heeft Özdemir verklaard dat hij dronken was en niet wist wat hij deed. Hij wijt zijn gedrag aan zijn diskwalificatie bij MasterChef Turkey.

Özdemir werd ‘s nachts vrijgelaten, maar bracht de nacht alsnog door in de cel, om te voorkomen dat hij werd gelyncht door een menigte buiten het politiebureau. Op orders van de Turkse Officier van Justitie werd Özdemir in de loop van de nacht echter opnieuw gearresteerd.