Ongelooflijke fout in boek Şeyma Subaşı

Het is natuurlijk al een fout dat iemand onbelangrijks als Şeyma Subaşı een boek uitbrengt, maar een oplettende lezer heeft ook nog eens een flinke fout ontdekt in de tekst.Subasi is een bekende influencer die het scheiden van mediamagnaat Acun Ilicali als grootste prestatie heeft in haar leven. Ze leeft nu vooral van de enorme alimentatie die ze krijgt van haar ex-man. Ze vindt haar leven zo interessant dat ze daar een boek over heeft uitgebracht. Dat heeft ze eigenlijk niet zelf gedaan: ze gaf toe dat ze maar liefst 3 ghostwriters had die het boek hebben geschreven na een paar afspraken.

Het boek zit vol met tips over make-up, geluk en over hoe je een Şeyma Subaşı kunt worden (waarom zou je dat willen?). Oh ja, er zijn ook heel wat inspirational quotes, zoals ‘Je krijgt nooit iedereen gelukkig, want je bent geen pizza’. Of wat dacht je van ‘Als je echt JA wil zeggen, zeg dan nooit NEE’. Ons favoriet is; ‘Op een dag laat ik een ui huilen’, dat geprint staat op 1 volledige pagina.

Een oplettende lezer ontdekte een flinke fout en plaatste dat op twitter. Niet kort daarna ging het de wereld rond. Vooral spottend. Wat was de fout? Lees ‘m hier:

Je leest het goed. Subasi geeft als tip om dagelijks zoutzuur te smeren op je gezicht. Er staat namelijk ‘hidrolik asit’ waar mogelijk ‘hyaluronik asit’ moest staan, oftewel hyaluronzuur. ‘Hidrolik asit’ bestaat niet, maar het lijkt sprekend op ‘Hidroklorik asit’, oftewel zoutzuur in het Turks. Gezien het feit dat er een ras bestaat die alles wil doen die influencers ook doen, kan dit nog eens een flink probleem veroorzaken.

De reacties zijn in ieder geval om van te smullen:

En nog wat meer leedvermaak: