Rocker Haluk Levent richt politieke partij op

Turks.nl Redactie
Total
235
Shares

Rocker Haluk Levent heeft op Twitter aangegeven dat hij een politieke partij heeft opgericht.

Het begon allemaal met een tweet na het referendum. Levent kreeg blijkbaar veel berichten van mensen die hem opriepen een partij op te richten, zodat ze op hem konden stemmen. De rocker gaf toe aan de vraag voor een partij en riep zijn volgers op een naam te bedenken. De namen die hij retweette en de meeste likes kregen, zou de naam van de partij worden.

Hoewel de Republikeinse Rockers Partij de meeste likes kreeg, werd de Anatolische Volkspartij de winnaar.

De rocker gaf aan dat het eerste werk in het oosten en het zuidoosten ligt. Als vertegenwoordiger van die regio werd Mansur Obut, journalist en voormalig parlementskandidaat voor de oppositiepartij CHP in Batman. Bij de laatste parlementsverkiezingen in 2015 werd hij niet verkozen tot parlementariër.

Nadat meerdere volgers zich aanmeldden als regioleider voor de partij, liet hij weten alle posities in de eerste instantie tijdelijk zelf toe te wijzen, tot de voorverkiezingen.

Voortaan moeten alle leden hem voorzitter noemen, geen abi (broer).

Al snel opende de partij een twitteraccount. De Anatolische Volkspartij voor Vrede werd een feit. De afkorting van Anadolu Halk ve Barış Partisi, AHBAP, betekent overigens ‘vriend’ in het Turks.

  • Loading...