Şeyma Subaşı en vriend verplicht in quarantaine

Turks.nl Redactie

Şeyma Subaşı mag samen met haar Italiaanse vriend 14 dagen het huis niet uit. Daar heeft het Turkse ministerie voor volksgezondheid voor gezorgd.

Alimentatie-queen Şeyma trok ongelooflijk veel kritiek toen ze na haar terugkomst uit het buitenland meteen ging socializen. Zo ging ze naar een sportschool waar veel celebrities kamen en ging ze ook uit met haar vriend. Dat terwijl haar vriend oorspronkelijk komt uit Corona-gebied. Volgens veel Turken bracht ze daarmee mensenlevens in gevaar. Sommigen vinden zelfs dat ze moet worden vervolgd.

Şeyma en haar vriend kwamen terug in Turkije na een rondreis. Ze waren onder andere op wintersport in de Franse Alpen. Haar vriend ging daarna nog naar Tel Aviv. Vlak na terugkomst in Turkije gingen ze naar buiten, terwijl de autoriteiten opriepen om 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan uit voorzorg na een reis naar het buitenland.

Eerst vertelde Şeyma dat het allemaal werd overdreven in de media en dat haar vriend eerder is getest, maar vandaag moesten ze op last van het ministerie toch even langs een ziekenhuis. De tests waren negatief, maar ze moeten toch 14 dagen thuis blijven.

Haar verklaring van gisteren: