Turkse acteur flipt op Mocrohaters

Turks.nl Redactie

Acteur Murat Yıldırım, die recent is getrouwd met de Marokkaanse schoonheid Imane el Bani, is woest op de berichten over zijn bruiloft.

Op foto’s en filmpjes die zijn genomen tijdens het feest, zijn veel Marokkaanse tradities te zien. Iets waar Turken niet veel over weten. Daardoor werd het veel besproken in showbizz-programma’s en op social media.

Er werd vooral veel spot gedreven over de kleding van Yıldırım, evenals het gezang en dat hij de zaal binnenkwam op een draagkoets. Het werd een ‘wasteil’ genoemd (leğen). Yıldırım is woest omdat er wordt gespot met Marokkaanse gewoonten.

“Het is geen wasteil waar ik op zit, maar een ‘Tefour’, respectlozen! Ik heb ook geen besnijdenispak aan, maar een kaftan, zoals onze profeet en de sultans ook droegen. Daarnaast leven Indianen niet in Afrika, maar in Amerika, onwetenden!” Dat zijn de eerste woorden van de reactie van Yildirim op alle kritiek. Daarnaast zegt hij dat het gezang religieus was en dus spotten daarmee ongepast is.

“Is dit jullie respect voor andere culturen? Het huwelijk was nieuws in 100 landen, maar alleen jullie zijn zo neerkijkend. Ik schaam me ervoor om de reacties te vertalen. Ik schaam me ervoor dat er zoveel onwetenden zijn in mijn land,” gaat zijn harde reactie verder. Daarnaast is hij het ermee oneens dat de bruiloft volledig werd gehouden volgens Marokkaanse tradities. “Het was voor de helft Turks, en voor de helft Marokkaans,” meent hij.

Zijn reactie:

https://www.instagram.com/p/BOkvFIXhkYs/?taken-by=mrtyldrm&hl=nl