Turkse actrice shockeert familie met Playboy-cover

De succesvolle Turks-Duitse actrice Sila Sahin heeft voor een hoge prijs moeten betalen voor een fotshoot in de Playboy.

Sahin poseerde naakt voor het mei-nummer van mannenblad om jonge Turkse vrouwen een hart onder de riem te steken, tot grote onvrede van haar islamitische familie.

Sila Sahin ziet zichzelf als een voorbeeld voor de moderne Turkse vrouw en wilde met haar reportage een signaal afgeven aan haar leeftijdgenoten in Turkije. “Ik wil met de naaktreportage jonge Turkse vrouwen laten zien dat het niet erg is om te leven zoals zij dat zelf willen. Deze foto’s zijn een bevrijding van de beperkingen die ik tijdens mijn jeugd kreeg opgelegd” zegt de 25-jarige Turkse schone, die speelt in de Duitse variant van Goede Tijden, Slechte Tijden.

De familie van de vrouw is allerminst blij met haar actie. Haar moeder heeft direct alle contact verbroken, haar vader is vooral bang voor negatieve reacties vanuit zijn omgeving. De Duitse vriend van de actrice, Jörn Schlönvoigt, steunt haar wel. “Ze is een geweldige vrouw en heeft een fantastisch lichaam. Het zou haast een misdaad zijn om dat andere mensen niet te tonen.”

Bron