Ultra-populaire Aleyna Tilki (16) mag niet meer optreden

De 16-jarige ultrapopulaire zangeres Aleyna Tilki mag niet meer optreden in bars en discotheken. Dat heeft de Turkse minister van werk bepaald.

Ook zal er een onderzoek worden gedaan naar de uitgaansgelegenheden omdat ze minderjarigen laten optreden. Mogelijk is dat in strijd met de Turkse wetten.

“Iedereen onder de 18 is een kind voor ons. Voor het belang van een goede mentale en psychologische ontwikkeling moet iedereen onder deze leeftijd uit de buurt blijven van locaties die een negatieve invloed kunnen hebben.” vindt minister Müezzinoğlu volgens dagblad Sabah

Jeugdzorg
Eerder deze week waarschuwde Müge Anlı, de presentatrice van een TV-programma die familieproblemen oplost, dat Tilki uit huis geplaatst kan worden en kan worden ondergebracht in een gastgezin. Dat omdat haar ouders toelaten dat ze op zo’n leeftijd optreedt in locaties waar veel wordt gedronken. De minister heeft hier geen mening over geuit, maar heeft de ouders opgeroepen om hun verantwoordelijkheden na te komen.

Tilki
Aleyna werd bekend na haar optreden tijdens een talentenjacht op TV. Met haar unieke stem wist ze de jury en de kijkers te imponeren. Ondertussen staat haar naam bovenaan de lijst met meest gezochte zoektermen op Google.

In augustus was ze samen met Emrah Karaduman te zien in de videoclip voor ‘Cevapsiz Cinlama. Het is ondertussen al 100 miljoen keer bekeken:

Afgelopen week werden haar uitspraken die ze deed tijdens een interview massaal gedeeld op social media. “Ik ben altijd populair geweest. Ik was de populairste op school en had al fans vanaf groep 1” beweerde ze. “Ik heb nu alleen wat meer fans. Er is voor de rest niets veranderd in mijn leven” voegde ze eraan toe. Haar uitspraken zorgden voor hilarische reacties, maar maakte haar ook nog populairder: