Ultrapopulaire schrijfster en rapper voor de rechter

AvatarTurks.nl Redactie

De populaire schrijfster en social media influencer Pınar Karagöz, beter bekend als ‘Pucca‘, stond dinsdag samen met rapper Burry Soprano voor de rechter in Turkije. Dat meldt NTV.

Ze wordt verdacht van het ‘Promoten van drugsgebruik’ wegens meerdere berichten van haar op social media. Indien ze schuldig wordt bevonden, riskeert ze een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar.

Het is bekend dat de anti-drugswetten in Turkije vrij scherp zijn. Eerder moesten meerdere beroemdheden een gevangenisstraf uitzitten wegens het gebruiken en verspreiden van verslavende middelen. Ook het ‘promoten’ kan strafbaar zijn. Als laatst werd de bekende rapper Ezhel verdacht omdat hij in meerdere nummers sprak over drugsgebruik. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken.

Pucca

Pınar Karagöz, die schrijft onder de naam Pucca, geeft aan dat ze onschuldig is. Ze deelde twee berichten op social media over drugs. “Stel dat je drugs ging gebruiken, waar zou je dan voor gaan?” vroeg ze aan haar volgers in haar eerste bericht. “Honderden arme mensen verdienen hun brood dankzij drugs” luidde een ander bericht.

Ze geeft aan dat ze vaker zulke ‘onnozele’ berichten deelt op social media. Ze vergeleek haar eerste bericht met de vraag die ze eerder stelde, namelijk ‘Met welke beroemdheid zou je naar bed willen gaan?’. Haar tweede bericht over drugs plaatste ze nadat ze Narcos had gekeken. Het was sarcastisch bedoeld, zegt ze.

Burry Soprano

Een ander verdachte in de zaak is rapper Burak Aydoğduoğlu, beter bekend onder de naam Burry Soprano. In zijn nummer ‘Mary Jane’ zou hij drugsgebruik promoten. Ook hij zegt onschuldig te zijn. ‘Mary Jane’ is namelijk een codenaam voor drugs.

De rechter moet nu bepalen of ze schuldig worden bevonden.