‘Van der Wiel opgelicht door Turkse manager: $4,5 miljoen kwijt’

Turks.nl Redactie

Van der Wiel, voetballend bij Fenerbahçe, beweert dat zijn manager Ümit Akbulut hem heeft opgelicht voor 4,5 miljoen dollar. Akbulut is dinsdag op verdenking van oplichting opgepakt door de politie, melden Turkse media.

Van der Wiel zou korte tijd nadat hij naar Turkije verhuisde zijn aangesproken door Akbulut, hij wilde samenwerken. ”Ik vertrouwde hem, we zijn samen naar een school gegaan. Daar ontmoette hij kinderen. Dat gaf mij vertrouwen. Hij wilde met mij een evenement organiseren met bokser Floyd Mayweather en Justin Bieber. Hij wilde daar vier maanden lang geld voor. Dat geld is uiteindelijk neergekomen op een bedrag van 4,5 miljoen dollar.  Toen ik vroeg waarom het evenement zo lang duurde, vroeg hij me nog eens 600.000 dollar”, zegt de Nederlandse voetballer.

Akbulut zou Van der Wiel bedreigt hebben en dit zou effect hebben gehad op zijn voetbalcarrière. Volgens Van der Wiel kan enkel het Turks gerecht zulke oplichters stoppen.

Ümit Akbulut werd eerder ook beschuldigd door Iraanse deelnemers aan de Turkse talentenshow Yetenek Sizsiniz Türkiye. Hij zou ze 105.000 dollar afhandig hebben gemaakt met beloftes om hun op te laten treden met Chris Brown. In een eerder interview zei Akbulut een organisator te zijn en in totaal 14 miljoen lira te hebben gewonnen met gokken.

”Van der Wiel liegt”

Op Instagram reageert Akbulut op de beschuldigingen met bewijzen, naar zijn zeggen, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat de beschuldigingen leugens zijn. Zo heeft hij zelfs een video met Mayweather, waar de bokser Van de Wiel welkom heet bij een organisatie. Daarnaast heeft hij beeldmateriaal waarop is uit te maken dat Van der Wiel alleen tekent voor Mayweather en niet voor Bieber.

https://www.instagram.com/p/BUHcMthlZRf/?taken-by=umit_akbulut

https://www.instagram.com/p/BUHm-zNlROx/?taken-by=umit_akbulut

https://www.instagram.com/p/BUHpvtqlCuu/?taken-by=umit_akbulut

https://www.instagram.com/p/BUHuHuxFKZ2/?taken-by=umit_akbulut

  • Loading...