Yıldız Tilbe reageert op ruzie bij O Ses Türkiye

Turks.nl Redactie

Gisteren kwam naar buiten dat juryleden Yıldız Tilbe en Gökhan Özoğuz bij O Ses Türkiye (The Voice of Turkey) een heftige ruzie hadden. Het escaleerde zo erg dat het publiek er op een gegeven moment uit de zaal werd gehaald en de opnames werden gestaakt.

De reden? Tilbe maakte een opmerking over een deelnemer, waar ze niet voor was omgedraaid. De deelnemer zong een liedje uit de Balkan.

”Oh, ben jij Turks? Ik dacht dat je een buitenlander was. Als ik wist dat je Turks was was ik zeker voor je omgedraaid”, zei Tilbe.

“Aan deze wedstrijd doen ook buitenlanders mee”, reageerde Gökhan boos.

Op Twitter reageert Tilbe geheel in eigen stijl.

Eerst tweet ze: ‘Ik ben geen racist. Ik ben geen Turkist, Koerdist, Lazist, geen aanhanger van het Alevitisme, Soennisme of ‘regioïsme’. Degenen die mij racist noemen zijn eerloos.’

”Degene die mij racist noemt is zelf een racist en zelf een ‘moge God hem/haar straffen’.”

 

Dat ik een deelnemer wil die zingt in de taal die ik begrijp lanceren ze meteen als racisme. Zolang het Turks goed is kunnen ze elke taal zingen.

Ik weet wat ik wel en niet ben. God weet het ook.

Ze zijn gewoon jaloers op mij. Er is geen andere verklaring.

Jullie jaloezie zal helaas nooit ophouden.

Ik ben geweldig, probleemloos en perfect. Altijd zo geweest.

Dat ik op extreme wijze humanist ben, kan zwaar vallen, maar het is zo. Voor mij zijn mensen broeders en zusters sinds Adam en Eva.

Dan lijkt ze op te houden: Ik wens jullie een goede nacht.

Oh wacht, ze gaat nog even door: ‘Als ik een racist zou zijn, zou ik dan bang zijn van jullie en het ontkennen? Maar ik ben het niet, godzijdank.’

Maar dan is het echt afgelopen. Hoe het nu verder gaat met haar carrière als jurylid is nog onbekend.

 

  • Loading...