Zanger Yavuz Bingöl redt leven, wordt aangeklaagd

Door | Showbizz

Zanger Yavuz Bingöl is aangeklaagd nadat hij een zelfmoordpoging tegenhield op de 15 Juli Martelaren-brug in Istanbul.

Ahmet G. wilde zelfmoord plegen door van de brug af te springen, maar werd overtuigd door de beroemde zanger om het niet te doen. Volgens G. is zijn identiteit onthuld vanwege een foto die een naaste van Bingöl gemaakt had.

G. wendde zich tot de openbaar aanklager, die de zaak seponeerde.

Zelfmoordpoging

Op 3 november 2016 greep de zanger en acteur, die onderweg was naar een filmset, in bij een zelfmoordpoging van een jongen. Hij stopte zijn auto en ging naar de jongeman toe.

Na 10 minuten met de jongen gepraat te hebben, wist hij hem te overtuigen geen zelfmoord te plegen. ”Die jongen bleek mijn fan te zijn. Toen hij mij zag, begon hij te huilen. We hebben 10 minuten gepraat, waarna hij afzag van zelfmoord. Een leven redden is natuurlijk mooi, maar het is jammer om jongeren op deze manier te zien”, zei Bingöl destijds.

Volgens de krant Sabah klaagde G. de zanger echter aan. Volgens hem zou iemand naast Bingöl een foto hebben gemaakt toen ze aan het praten waren. Bingöl zou hem nooit hebben overtuigd.

In het onderzoek zou Bingöl hebben verklaard: ”Op de dag van de gebeurtenis zag ik iemand op de reling, die op het punt stond om te springen. Om in te grijpen, stopte ik de auto en ging naar hem toe. ” ‘Vader Yavuz, ik ben opgegroeid met jouw liedjes’, zou de jongere hebben gezegd.

Bingöl zou nadat de politie ter plekke kwam en hem opdracht gaf te vertrekken, zijn vertrokken. ”Ik begrijp niet waarom hij aangifte tegen mij heeft gedaan. Ik zei hem dat ik hem kon helpen en dat je moet houden van het leven”, aldus Bingöl.

Geseponeerd

De openbare aanklager kwam tot de conclusie dat Bingöl een bekendheid is. Daarom is het goed mogelijk dat de foto werd gemaakt door een onbekende omstander. Bingöl valt geen blaam. Er werd afgezien van vervolging, oftewel de zaak werd geseponeerd.

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...

#MeToo in Turkije: Bekende Turkse acteur geboycot door regisseurs en producers

De #MeToo-bekentenissen zijn overgewaaid naar Turkije. De...

Beroemde Turkse acteurs in Amsterdam

De bekende acteurs Aslı Enver, Sarp Akkaya en Güven...

Turkse universiteit organiseert gratis boottour in Nederland

De Turkse Istanbul Aydın Universiteit organiseert op 23...