Zangeres Dilber Ay (63) overleden

AvatarTurks.nl Redactie

De beroemde zangeres Dilber Ay is op 63-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Maandagavond werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een hartaanval. Eenmaal in het ziekenhuis kon ze niet meer gered worden. Ze werd 63 jaar oud.

De zangeres werd geboren in 1956 in Pazarık, Kahramanmaraş. Ze was als vrouw een uitzondering in de wereld van Turkse Arabesk-muziek, maar werd zeer succesvol.

De laatste jaren was ze vooral populair vanwege het liedje ‘Tavukları Pişirmişem’, dat door (fans van de) voetbalclub Fenerbahçe in 2011 werd gebruikt om Trabzonspor, dat werd verslagen in de titelstrijd dat seizoen, te irriteren.

Dilber Ay staat bekend als een keiharde vrouw die een hard leven had. Ze werd op haar 13e uitgehuwelijkt aan een oude man, waarvan ze later scheidde.

Ook heeft ze twee keer in de gevangenis gezeten in Duitsland. Ze had destijds een man neergestoken die haar wilde verkrachten. Ze heeft daarvoor acht maanden in de cel gezeten.

Het misschien wel meest memorabele moment van Dilber Ay op televisie is een interview met de nieuwslezer van CNN Türk. De nieuwslezer vraagt haar wat haar meest populaire nummer is, waarop ze op haar eigen toon antwoordt met: ‘Ben ik het verplicht?!’.

De nieuwslezer raakt in paniek en blijft erbij dat ze de vraag zeker niet hoeft te beantwoorden als ze dat niet wil. Pas later wordt het misverstand opgelost. Het liedje heet ‘Ben ik het verplicht?!’ (Zorundamıyım).