Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

Turks.nl Redactie
Total
4
Shares

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld, tot in 2013 bleek dat ze een geslachtsverandering had ondergaan en voortaan door het leven ging als Rüzgar Erkoçlar. Nu blijkt zijn zus na zijn operatie ook een geslachtsverandering te zijn ondergaan, volgens Turkse media.

Sema- en Engin Erkoçlar hadden ooit drie dochters: Nur, Nil en Gül. Nil werd een nationale beroemdheid dankzij haar rollen in tv-series en reclames. In 2013 werd hun dochter Nil een man: Rüzgar.

Kort na de operatie gaf Rüzgar aan: “Ik voelde me anders toen ik 6 was. Toen ik 14 was begon ik te zeggen dat ik een man was. Ik kwam ter wereld als vrouw. Dit is zowel mijn prijs, als mijn vloek geworden. Ik was een fabrieksfout. Ik wilde los van het biologische lichaam dat mij was gegeven, ik wilde mijn vrijheid.”

Rüzgar ging een moelijke periode in na de geslachtsverandering en kon geen baan vinden. Hij moest stoppen met zijn acteercarrière. Producten boden hem geen rollen aan. Eerst sloot hij zich in zijn kamer op. Daarna werkte hij als ober, kassamedewerker en bij een bakker. Maar het duurde niet lang voordat hij weer geluk kon proeven.

In september 2015 leerde hij Tuğba Beyazoğlu kennen en de twee begonnen een relatie. Later kwam hij terug op de filmsets en begon weer met acteren. Hij kwam op het podium bij modeshows en treedde op als DJ in clubs.

Op 27 september 2017 trouwde hij de liefde van zijn leven Tuğba, die hij ‘een cadeau verzonden uit het universum’, noemde.

Bij de foto’s van de bruiloft kwam een opmerkelijk detail naar voren. Hij stond bij elke familiefoto, maar niemand kende hem. Op social media waren de namen van zijn vrouw, zus en moeder bekend, maar niemand wist wie die mysterieuze man was. Tegelijkertijd was zijn zusje Gül nergens te bekennen op de foto’s.

Na onderzoek van Turkse journalisten bleek dat die man eigenlijk Gül Erkoçlar was. Hij had na zijn broer Rüzgar eenzelfde operatie ondergaan om zich te bevrijden van zijn biologische lichaam. Hij werd man en noemde zich Görkem Batu.

Rüzgar en Görkem Batu, voorheen twee zussen, zijn voortaan twee broers. Görkem Batu Erkoçlar werkt als grafisch designer en heeft een vriendin.

  • Loading...