Zware woorden Fatih Altayli voor Seyma Subasi

De bekende Turkse journalist Fatih Altayli gaat aardig ver met zijn woordgebruik over influencer Seyma subasi.

Subasi deelde een aantal dagen geleden een filmpje met een noodkreet: ze kon er niet meer tegen dat een vlucht naar Ibiza uit Istanbul 9 uur duurt, met een overstap. Ze wil graag een directe vlucht van Turkish Airlines. “Help ons uit de ellende,” waren haar woorden. Check check:

Altayli kennen we van zijn columns en van zijn opinieprogramma Teke Tek die hij sinds 1995 presenteert. “Ik weet niet of Turkish Airlines gehoor geeft aan haar oproep, maar dit is een gevalletje ‘De h*er blijft haar haren kammen, terwijl het dorp in brand staat’. schrijft hij in een column, doelend op de vele gebeurtenissen in en rond Turkije in de afgelopen weken. Toch geeft hij haar gelijk: “Ze was gewend aan privé-jets, nu moet ze overstappen. Het leven is moeilijk,” sluit hij af.

Op haar beurt reageert ze op de woorden van Altayli. Het opvallende is dat ze de woorden uitspreekt naast haar dochtertje. “Zelfs als jij mij bekritiseert, betekent het dat ik op het juiste pad ben,” meent ze. “Ik ben trots op mezelf,” zijn haar woorden

De Turkstalige tekst van Altayli:

“Şeyma Subaşı, THY’den talepte bulunmuş.

‘İbiza’ya gitmek aktarmalarla 9 saati buluyor, perişan oluyoruz. Lütfen buraya direk uçuş koyun.’

THY bu talebi kabul eder mi bilmiyorum. Ancak tam bir “Köy yanar, k… taranır” durumu. Memleket nelerle boğuşuyor, bu kızcağız ne istiyor!

E o da haklı tabii… Alışmıştı özel uçaklara. Şimdi aktarma… Zor hayat.”