Turkse foodblogger opent eigen zaak in Rotterdam

Redactie

De Turkse foodblogger Yonca Özbilge, bekend van de blog Happy Earth Kitchen, opent haar eigen zaak in Rotterdam. Ze heeft echter wel hulp nodig om de deuren al in maart 2017 te kunnen openen.

Op Instagram was Yonca al een paar jaar actief, maar pas 1,5 jaar geleden lanceerde Yonca Özbilge haar blog Happy Earth Kitchen. Aan de hand van verhalen, recepten en food fotografie deelt ze hier haar passie voor plantaardig, onbewerkt eten. Na het organiseren van een aantal succesvolle kookworkshops, events en een Pop-Up Restaurant, begon ze de zoektocht naar een permanente plek in Rotterdam. Met succes! Happy Earth opent de deuren in maart op de Zwaanshals. Een 100% plantaardige winkel en eetgelegenheid met uitsluitend onbewerkte, ongeraffineerde producten. Je kunt er terecht voor je biologische boodschappen; voor een voedzaam ontbijtje, lunch of maaltijd; voor kleurrijke milkshakes, sappen & smoothies en voor workshops & events.

Yonca kan de deuren van Happy Earth al in maart 2017 openen, mits ze de financiering rondkrijgt. Ze heeft een crowdfundingsactie opgezet om een bedrag van € 22.000,- op te halen. Op het moment van schrijven is 21% van het doelbedrag opgehaald. Iedereen die Happy Earth een warm, groen hart toedraagt, kan investeren door bijvoorbeeld alvast een voorschot te nemen op een aankoop. Zo is er de mogelijkheid om een 10-ritten warme drankkaart te bestellen, een uitgebreid brunch arrangement af te nemen of de ruimte te huren voor een bijeenkomst, feestje of workshop. “Als consument hebben we eigenlijk best veel macht. Iedere keer dat we iets kopen kunnen we bewust stemmen voor een schonere lucht, eerlijke handel, bloeiende ecosystemen, en tégen uitbuiting en leed.”, aldus Yonca.

Het bekende dilemma: Is vegan perse gezond? Is natuurlijk wel altijd diervriendelijk..?
Natuurlijke producten zijn helaas niet altijd vrij van dierenleed en niet alle vegan en biologische producten zijn perse gezond. De gemiddelde foodie herkent het dilemma. Labels lezen kan frustrerend en tijdrovend zijn weet Yonca uit eigen ervaring. Ze wil dat iedereen straks bij Happy Earth naar hartenlust boodschappen kan doen of een hapje kan eten zonder zich bezig te hoeven houden met verborgen ingrediënten, GMO’s of dierenleed. “De gerechten strelen je zintuigen en voeden je lichaam echt op celniveau doordat we werken met kwalitatief hoogwaardig, levend voedsel”, zegt Yonca. “Ik geloof bovendien dat plantaardig eten niet alleen bijdraagt aan gezondere mensen & gezondere communities, maar ook aan een gezondere en veerkrachtige aarde.”

Over Yonca
Getriggerd door darmproblemen, allergieën, vage klachten en zorgen over klimaatverandering verdiepte Yonca zich een aantal jaren geleden in de wereld van voedsel en gezondheid. Ze switchte van een vegetarisch dieet naar een volledig plantaardig dieet en overwon haar klachten, kreeg er energie bij en liep twee marathons uit binnen een half jaar op puur ‘plant power’. Om haar verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen en anderen te inspireren lanceerde ze de foodblog Happy Earth Kitchen. Ze begon te schrijven op verschillende platforms, organiseerde workshops en events en zette een raw vegan pop-up restaurant op. De volgende, onvermijdelijke stap voor haar is een permanente locatie waarmee ze iedereen die goed, veilig en lekker wil eten kan bedienen.