10 dingen die je MOET fotograferen in Istanbul

Turks.nl Redactie

Fotograaf Roy Poots plaatste een leuk item op zijn website: 10 dingen die je MOET fotograferen in Istanbul.

Kız Kulesi

Roy Poots©

Niet alleen de locatie, midden in de Bosporus, is bijzonder, maar ook het verhaal erachter. Je kan er lekkere thee drinken met een prachtig uitzicht.

De legende gaat dat een sultan de toren liet bouwen voor zijn dochter, die volgens een voorspelling zou overlijden op haar 18e verjaardag. Alleen daar zou ze veilig zijn. Ze overleed echter alsnog. Haar vader liet op haar verjaardag een fruitmand bezorgen, maar in die fruitmand zat een slang verstopt, die haar doodbeet.

Hagia Sophia (Ayasofya)

Roy Poots©

Een voormalige historische kathedraal, maar sinds 1453 een moskee. Sinds 1934 is de Hagia Sophia een museum, maar de laatste jaren wordt er steeds vaker geroepen om het gebouw weer te gebruiken als moskee.

Roofbars

Roy Poots©

Een prachtig uitzicht in het hart van Istanbul, kun je vinden op de roofbars.

Basilica Cisterne (Yerebatan Saray)

Roy Poots©

De Basilica Cisterne is een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats. Je kunt er prachtige foto’s nemen.

Blauwe Moskee (Sultan Ahmet Camii)

Roy Poots©

De moskee werd tussen 1609 en 1616 gebouwd door sultan Ahmed I en ligt tegenover de Hagia Sophia.

Ortaköy

Roy Poots©

De meest iconische foto’s van Istanbul worden op deze locatie genomen. De 15 juli Martelarenbrug en de Selimiye Moskee is in alle schoonheid te aanschouwen.

Galatabrug

Roy Poots©

De Galatabrug werd gebouwd in 1845 door de moeder van de toenmalige sultan.

Derwisjen

Roy Poots©

Derwisjen zijn te vergelijken met monniken in het Christendom. Ze wijden hun leven aan het geloof en vroomheid. De dans van de derwisjen is erg bekend. Daarmee tonen ze hun band met God aan.

Çamlıca Tepesi

Roy Poots©

Om een dergelijke foto te maken moet je goed je best doen, want je komt niet op deze heuvel met het openbaar vervoer. Het is het echter waard. Wat een uitzicht!

Bosporus

Roy Poots©

Last but not least: een rondvaart door de Bosporus, die de symbolische grens vormt tussen Europa en Azië. Je kunt er foto’s maken van alles wat Istanbul zo mooi maakt.