Espresso Dates!

In Rotterdam is sinds een tijdje een leuke ontbijt- en lunchroom geopend, genaamd Espresso Dates. Deze zaak staat helemaal in het teken van ‘Dates’.
AvatarTurks.nl Redactie

Dates staat natuurlijk voor ‘afspraakjes’, maar ook voor ‘dadels’. Bij Espresso Dates gebruiken ze zoveel mogelijk biologische ingrediënten, en werken ze samen met lokale ondernemers voor bijvoorbeeld de honing die ze gebruiken. Zo gebruiken ze ook superfoods die je kunt toevoegen aan je powersmoothie, zoals chiazaden, gojibessen en rauwe cacao. Deze superfoods worden ook apart verkocht voor geïnteresseerden. Ben je dus iemand die “clean” en gezond eet, dan ben je hier aan het goede adres!
2.
3.Mijn collega-blogger Burcu en ik waren erg benieuwd naar deze tent, en gingen voor een meeting naar Espresso Dates! We werden gelijk warm verwelkomd door de eigenaar, een aardige man met een Pakistaanse achtergrond. Hij runt de zaak samen met zijn vrouw, die een Marokkaanse achtergrond heeft. Dit zie je zeker terug in het menu, ze gebruiken bijvoorbeeld Marokkaans brood, en serveren Marokkaanse koffie en thee! Ik merk dat het een populaire meetingplek is, het is druk binnen en het voelt gelijk “gezellig” aan.

Burcu ging voor een biologische boterham met zalm, mierikswortel, komkommer en rucola. Ik nam zelf een tosti met nutella, pindakaas en banaan. Allebei de broodjes waren heerlijk en zijn zeker dikke aanraders! Daarna namen we een cappuccino en een theepot met Marokkaanse muntthee. Allebei heerlijk! Ze hebben ook veel variaties aan zoetigheden, zoals de wortel-dadeltaart die dagelijks vers wordt gemaakt door buurvrouw Khaddouj. De zoetigheden gaan snel op, dus wees er vroeg bij.

4.Een leuk weetje is dat de schilderijen die er hangen, worden verkocht aan geïnteresseerden. De zaak is dus tegelijkertijdook een showroom voor kunstenaars. Ze zijn dus van alle markten thuis, WE LIKE!

Kortom: Onze buikjes waren goed gevuld en we waren erg tevreden over de goede service. Espresso Dates is zeker een aanrader voor mensen die gezond eten, maar natuurlijk ook voor mensen die dat niet doen!

5Adres: 2e Middellandstraat 27, 3021 BL, Rotterdam. Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 18.00. Zondag: 12.00 – 18.00
6