Heb je een Turkse ID? Dan kun je voortaan gratis reizen naar dit land!

Turks.nl Redactie

Minister Çavuşoğlu van Buitenlandse Zaken heeft op Twitter bekendgemaakt dat je slechts met een Turkse identiteitskaart kan afreizen naar Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan en Turkije hebben een protocol getekend die het mogelijk zal maken voor staatsburgers van beide landen in- en uit te reizen met niets minder dan een identiteitskaart.

Eerder dit jaar werd de visumplicht tussen beide landen al opgeheven. Met een Turks paspoort kan je Azerbeidzjan sindsdien bezoeken en verblijven tot 90 dagen. Nu is het bezoeken zelfs nóg makkelijker gemaakt. Een Turkse ID is genoeg.

Veel Turkse Nederlanders hebben enkel een Turkse ID. Dus kosten voor een Turks paspoort zijn niet langer nodig. En met een Nederlands paspoort ben je nog enkele tientjes kwijt aan een verplicht visum. Dus als je een Turkse ID hebt, mag je gratis het land binnengaan.

Azerbeidzjan is het vijfde land waar je met een Turks ID binnengelaten wordt na Noord-Cyprus, Moldavië, Oekraïne en Georgië.

Reisverbod

Voor nu is reizen naar Azerbeidzjan nog verboden. Het land is in strikte lockdown tot en met 31 januari vanwege de maatregelen tegen de pandemie. Reizen in en naar Azerbeidzjan is daarom tot dan niet mogelijk.

Waarom?

Check in deze video wat je zoal kan doen in Azerbeidzjan!