Lach mee met Ceren!

1, 2, 3 lachen! Maar liefst 216 selfies met twee lachende mensen erop. Een van hen zien we op alle foto’s terugkomen met haar mooie glimlach: Ceren Uzuner, zo heet de pracht van een meid.
AvatarBuket Avcı

Ceren is 17 jaar en komt uit Hellvoetsluis. Ze zit in haar laatste jaar VWO, haar droom is om Creative Writing studeren op ArtEz in Arnhem. Haar project ‘elke dag een lach’ heeft de aandacht getrokken van de Nederlandse media. Ze is de jongste thuis en wordt uit het hart aangemoedigd door haar ouders, twee broers en zus. 

“Het begon als een Nieuwjaarsvoornemen. Ik ben zelf erg veel bezig met schrijven en ik wilde in 2015 echt een mijn voornemens waarmaken.” vertelt Ceren. “Ik wilde elke dag schrijven en in de loop van het jaar veel mensen ontmoeten, dus ik dacht bij mezelf: Als ik nou iets bedenk waarmee ik die twee kan combineren, en me daarop focus, heb ik twee vliegen in 1 klap. En zo is elke dag een lach’ eigenlijk geboren” legt ze uit. 

11834797_1652686074947278_1911941070095242880_o.jpg

Zo gezegd zo gedaan, op 1 januari 2015 post ze haar eerste selfie met een vriendin. “Ik stap op mensen af, vraag of ze vijf minuutjes hebben en maak een praatje met ze. Daarna vraag ik of ze met mij op de foto willen en daar wordt doorgaans erg positief op gereageerd” zegt Ceren. Het zijn niet zomaar foto’s: ze schrijft er altijd een kort stukje bij over de persoon op de foto. 

In het begin werd ze wel eens raar aangekeken, “Mensen begrepen niet waarom ik het deed en hadden ook niet altijd vertrouwen in dat ik het hele jaar zou volhouden.” Maar ze heeft tot nu toe geen één dag overgeslagen en ze is van plan om dit project met 365 selfies af te ronden.  

Na alle interviews op radio en in de krant wordt Ceren met de dag beroemder, “Er zijn zelfs mensen die zich aanbieden voor een foto.” Zegt ze enthousiast. Haar plan voor in de toekomst is nogmaals zo’n project te starten, maar nu met onbekende gezichten en diepere verhalen. 

Wat we wel kunnen meedelen voor diegenen, die graag een selfie met Ceren willen. Vanaf 11 augustus is ze twee weken lang te vinden in Gölcük/Kocaeli, waar ze deze uitdaging ook wilt aan gaan en nu met haar Turkse familie. 

  • -->
    -->