Turkse oma (87) hit op het internet na paragliden

Turks.nl Redactie

De 87-jarige Halime Akcan oma gaat viral op het internet na een video van het paragliden is. Ze kreeg miljoenen views.

Alles begon toen Akcan vorig jaar haar kleinzoon, de 43-jarige Günay Tutkun bezocht. Tutkun is een paraglide-piloot in Fethiye. Na verschillende keren te hebben gezien hoe haar kleinzoon toeristen naar de lucht leidt, vroeg ze of ze dat zelf ook kon doen. Tutkun twijfelde eerst of hij deze wens van zijn oma wilde vervullen, vanwege haar leeftijd en het feit dat ze moeilijk kan lopen.

Paragliding grandmother becomes internet sensation

87-year-old grandmother becomes social media sensation in Turkey after her paragliding video watched by millionshttp://sabahdai.ly/2aTozi

Posted by DAILY SABAH on Monday, May 22, 2017

Na een lange discussie besloot Tutkun toch in te gaan met de wens van zijn oma. Hij filmde het en deelde het op internet. Het kreeg niet veel aandacht. Tot Tutkun de video twee weken terug opnieuw deelde en het een hit werd.

Volgens Akcan komt dat vanwege de traditionele kledij die de oma draagt, anderhalf kilometer boven de grond. ”Ik gaf zelfs even de touwen aan mijn oma, om de parachute te besturen. Het was een leuke ervaring”, zegt Tutkun.

Je zult het niet geloven. Maar zijn oma was niet zijn oudste klant. Hij heeft zelfs een 93-jarige laten paragliden. Een vriend had zelfs een 101-jarige in de lucht. ”Iedereen, van 3 tot 103 kan paragliden. Het is een veilige en entertainende sport. Ik nodig iedereen uit naar de Dode Zee om het te proberen”, aldus Tutkun tegenover Turkse media.