Vakantietips Turkije 2013

We zijn begonnen aan een nieuw jaar: een moment om eens terug te kijken naar wat er afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Maar het is ook een goed moment om vooruit te kijken, naar wat het nieuwe jaar brengen zal.

Dat gaat dan om hele belangrijke dingen als een huis kopen of trouwen, maar ook om de kleinere dingetjes. Januari is bij uitstek de maand waarin Nederlanders zich gaan oriënteren op hun zomervakantiebestemming. Heb jij al bedacht waar jij de aanstaande zomer de vakantie zal doorbrengen?

Mix van Westerse en Aziatische cultuur

Turkije is een land dat steeds populairder wordt bij vakantiegangers uit Nederland. Afgelopen jaar stijgde dit land maar liefst twee plaatsen in de top 10 meest populaire bestemmingen en staat daarmee nu op nummer vier. Met een prettig klimaat, historische gebouwen en een interessante cultuur is Turkije niet alleen favoriet bij de Nederlanders, ook krijgt het wereldwijd een goed cijfer. Ben je van plan om een bezoek te brengen aan je roots in Turkije, maak dan gebruik van de actiecode Kras. Boek een tripje naar het imposante Istanbul, kies voor een zonnige vakantie aan de Turkse Rivièra of maak een cruise op de Egeïsche Zee. Vergeet ook niet om de bijzondere feeënschoorstenen in Cappadocië en de kalkterrassen in Pamukkale te bekijken!

De Spaanse Rivièra

De meest populaire bestemming in heel Europa blijkt Spanje te zijn. Dit Zuid-Europese land trekt al lang vele toeristen naar zich toe. Hoe dat komt? Een combinatie van lekker eten, een prettig klmaat en natuurlijk prachtige steden. Maar ook op cultureel vlak heeft dit land van de paëlla en de Rioja veel te bieden. Denk maar aan het stierenvechten in Catalonië, de flamengo dansen in Andalusië en de vele Spaanse musea. Dan hebben we het nog niet eens over de inmens populaire Canarische Eilanden gehad! Heb je altijd al eens een vakantie willen doorbrengen in Spanje? Met de kortingscode Pharos Reizen boek je een voordelige trip en houd je geld over voor dos cerveza of meer!

Une autre Rivièra

Een all-time favorite vakantieland blijft toch Frankrijk. Het land van de baguettes, de stinkende kazen en natuurlijk de meest verrukkelijke wijnen. Dit land is een perfect vakantieland voor bourgondiërs, mensen die houden van een hapje en een drankje. In ieder dorpje vind je een pittoresk eetcafé waar je kunt genieten van de lokale lekkernijen. Maar ook voor cultuurliefhebbers heeft Frankrijk genoeg te bieden. Breng een bezoek aan Parijs, bekijk de vele historische gebouwen in heel het land of maak een tripje door de natuurrijke gebieden. Huur een auto met de Alamo kortingscode en ontdek hoe mooi de Franse Alpen, het zuiden van Frankrijk of de Provence is. En wanneer je achter het stuur stapt, drink dan met mate!