1 jaar cel voor moord op Sehriban Akpinar – Dader: ‘Ze was een hoer’

De twee jongens die in 2012 de 17-jarige Sehriban Akpinar hebben vermoord, zijn dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot één jaar cel.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Dat meldt nu.nl.

Het gerechtshof vindt dat één van de verdachten schuldig is aan de moord. De jongen was toen 14 jaar en heeft de maximale jeugdstraf voor die leeftijd gekregen: Slechts één jaar cel. Daarnaast krijgt hij een strenge behandeling voor jongeren met gedragsproblemen. De andere jongen, die ook 14 was, is veroordeeld voor diefstal met de dood tot gevolg. Hij krijgt een jaar jeugddetentie waarvan twee maanden voorwaardelijk en begeleiding van de jeugdreclassering.

Sehriban werd gelokt naar een afgelegen plek waar de jongens haar wilden beroven van haar telefoon. De jongste dader (Ertan) wilde ook seks met haar hebben. De andere dader (Ismael) zou dit met zijn telefoon opnemen. Omdat Ismael haar meteen in haar gezicht stompte is dit niet gebeurd. Sehriban probeerde te vluchten, maar Ismael haalde haar in en stak haar meerdere keren. Ze liep 24 steekwonden op. De jongens droegen al twee dagen een mes, speciaal voor dit doel.

De maximale straf voor 14-jarigen is een jaar, ook in het geval van moord. Jeugd-tbs is niet opgelegd.  Volgens het hof is ondanks een gruwelijke misdrijf geen sprake van een psychiatrische stoornis of van een gebrekkige ontwikkeling van hun geestelijke vermogens.

‘Ze is een hoer’
Volgens Ismael was Sehriban ‘een hoer’ en ‘niets waard’. De daders wilden ook afspreken met de zus van Sehriban, maar zij had afgebeld. Als haar zus naar de afspraak was gekomen, was zij mogelijk ook vermoord.