Nederland trekt 10 miljoen extra uit voor Syrische vluchtelingen

Door | Binnenland

Nederland trekt hiervoor 10 miljoen euro extra uit. Dat maakte minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vrijdag bekend.

‘De situatie is al buitengewoon schrijnend en dreigt nog veel erger te worden. Met een snel groeiend aantal vluchtelingen, te kleine opvangkampen en verwachte temperaturen beneden het vriespunt dreigt een humanitaire ramp’, aldus de minister.

De bijdrage gaat naar VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor hulp aan de vluchtelingen in de buurlanden Turkije, Jordanie, Libanon en Irak. UNHCR vreest dat hun aantal voor het einde van het jaar zal zijn gestegen tot ruim 700.000. Driekwart zijn vrouwen en kinderen. Volgens de VN is daarom ruim 380 miljoen euro nodig. Daarvan is door de internationale gemeenschap nu pas 35% toegezegd. Nederland heeft sinds begin dit jaar ruim 13,5 miljoen euro bijgedragen. Dit nieuwe bedrag komt daar bovenop.

Samen met de internationale gemeenschap voert Nederland de druk op het Syrische regime op, onder andere door strikte uitvoering en verdere uitbreiding van de sancties. Ook moeten misdaden door het regime en de rebellen worden gedocumenteerd; verdachten moeten voor het Internationale Strafhof worden gebracht.

Rijksoverheid

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...