’16-jarige Esra gechanteerd met naaktfilmpje’

De 16-jarige Esra, die tot prostitutie werd gedwongen in Schiedam, zou gechanteerd zijn met een naaktfilmpje.
Turks.nl Redactie

De advocaat van de hoofdverdachte, Musa Y., zegt juist dat ze de helft van de opbrengst heeft gekregen, namelijk €400.

Musa stond vrijdag voor de rechtbank in Dordrecht. Tijdens de zitting zei de advocaat dat Esra juist vrijwillig werkte voor Musa. Esra is niet haar echte naam, maar wel de naam waarmee ze op sekssites werd aangeboden.

Een van de vier verdachten leerde Esra kennen tijdens het uitgaan. Via hem leerde ze Musa kennen. Ze zouden samen hebben besloten ‘geld te verdienen’. Vervolgens werd de opbrengst 50-50 verdeeld.

Vader
Esra deed haar werk op een matras in de kelderbox van Musa’s woning terwijl de vader van Musa in de woning zat. “Ze heeft verklaard tussen de klanten door boven met die vader sigaretjes te hebben gerookt. Volgens haar durfde ze niks tegen die man te zeggen want ‘die zou ook in het complot zitten'”.

Esra meent gechanteerd te zijn met een naaktfilmpje om het prostitutiewerk te doen. Het OM is ervan overtuigd dat Esra is gedwongen, omdat ze blauwe plekken heeft op haar lijf. Verder ging de deur van de kelderbox op slot tijdens het prostitutiewerk.

Acht klanten van Esra, tussen de leeftijden 25 en 54, moesten ook voor de rechter verschijnen. Zij worden verdacht van seks met een minderjarige. De negende volgt en drie anderen werden vrijgesproken. In november wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Tot die tijd mag Musa voorlopig naar huis.