18-jarige Deniz is het jongste gemeenteraadslid van Nederland

Turks.nl Redactie

De 18-jarige Deniz Dönmez is sinds maandag het jongste gemeenteraadslid van Nederland. Hij vervangt Laurens van der Velde in de gemeenteraad van Enschede namens PvdA.

“De afgelopen drie jaar heb ik me veel beziggehouden met wat er speelt in de stad. Ik zag dat er dingen niet goed gingen. Dus toen ging ik nadenken over welke partij het beste bij mij past”, zegt hij tegen RTV Oost.

De Turkse Nederlander sloot zich aan bij de PvdA. Hij was al een tijdje de voorzitter van de jongerenafdeling van de PvdA Overijssel.

Deniz is eerstejaars student Bestuurskunde aan het Saxion in Deventer. Dat past volgens hem perfect bij zijn raadswerk: “Het is leuk om dingen in de praktijk mee te maken die je op school leert.”

“Het is te zien of het werk in de raad te combineren is met mijn opleiding”, zegt Deniz. “Maar ik ga er wel mijn best voor doen.”

Over de toekomst wil Deniz nog niet al te veel denken. “Ik wil van waarde zijn op de plek waar mensen dat belangrijk vinden. Of dat is als partijleider of in de Tweede Kamer, dat weet ik nog niet. Wie weet, ooit”, besluit hij.