19 jaar cel om moord Bozkurt uit Dordrecht

Tegen Hamza D. (52) en zijn zoon Hasan D. (25) is donderdag een gevangenisstraf van negentien jaar geëist. Dat meldt pzc.nl.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het duo wordt ervan verdacht om de 24-jarige Muzekka Bozkurt te vermoorden in 2013. De daders en het slachtoffer kwamen uit Dordrecht.

Bozkurt had een verhouding met de 22-jarige dochter van Hamza, terwijl hij getrouwd was. De dochter was juist verloofd met haar eigen neef, wat gebruikelijk zou zijn in de Koerdische familie van D. Het slachtoffer is van Turkse afkomst.

De familie D. was niet blij met de verhouding. Oom Hüsnü D., eigenaar van een wegwerkbedrijf waar Bozkurt werkte, regelde dat Hasan en Muzekka samen gingen werken aan de N61. Tijdens het werken werden andere werknemers weggestuurd door Hasan waarop Bozkurt op gruwelijke wijze op korte afstand door zijn hoofd werd geschoten.

Voor het OM was het niet simpel om de moord op te lossen. Het was namelijk vader Hamza die de schuld op zich nam. Hij belde 112 en werd getroffen met een pistool in zijn hand. Het OM is ervan bewust dat de vader de schuld op zich wilde nemen. Ook de voetsporen wijzen erop dat Hasan in de buurt was.

Hasan vertrok direct na de moord via België naar Turkije. Hij werd in november vorig jaar op het vliegveld Zaventem aangehouden. Hüsnü D. wordt gezien als de ‘regisseur’ van het geheel. Hij heeft ook familieleden geïnstrueerd wat er wel en niet gezegd moest worden aan de politie. De drie verdachten beriepen zich vrijwel de gehele zaak op hun zwijgrecht.

  • Loading...