2 jaar geëist tegen Turkse Nederlander (20) om dodelijke straatrace

AvatarTurks.nl Redactie

Een Turkse Nederlander uit Oosterhout riskeert een celstraf van twee jaar om een ongeluk in 2018 waarbij twee doden vielen. Dat meldt bndestem.nl.

Het gaat om de 20-jarige Tahir Ç.. Op de A59 bij Made maakte hij tijdens een race een ongeluk wat zijn 16-jarige passagier en plaatsgenoot Dilan C. het leven heeft gekost. Ook een 37-jarige man, met wie Ç. aan het racen was, overleeft het niet.

Ç. riskeert nu een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie was er sprake van roekeloosheid en dood door schuld.

Straatrace

Getuigen zien op 9 juni 2018 drie Volkswagen Golf’jes achter elkaar racen. Daarbij werden mogelijk snelheden gehaald van meer dan 180 kilometer per uur.  In twee Golf’jes zitten vrienden die op de terugweg zijn van een automeeting. Ç. zou hun rechts over de vluchtstrook hebben ingehaald en bij een manoeuvre naar links de auto van het 37-jarige slachtoffer uit Etten-Leur hebben geraakt. Ç. komt tegen een boom tot stilstand. Dilan is uit de auto geslingerd en ter plekke overleden.

Tahir Ç. ontkent de beschuldigingen en zegt dat juist hij werd uitgedaagd. “Ik werd opgejut door de auto die op mijn bumper zat,” beweert hij. Ook zou hij niet harder hebben gereden dan 140 km/u en zou zelf zijn geraakt door een ander voertuig. In het technisch politierapport staat dat Ç. de fatale botsing heeft veroorzaakt.