22e kampioenschap Galatasaray gevierd door heel Nederland

Het 22e landskampioenschap van Galatasaray is groots gevierd door supporters in Nederland.

Onder andere in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam gingen supporters in meerdere locaties de straat op om hun vreugde te uiten.

Het is de tweede keer op rij dat Galatasaray de Süper Lig wint. Ook is het de tweede beker in één week. Eerder deze week won Galatasaray de Turkse beker voor de 18e keer.

Amsterdam

In Amsterdam reden auto’s traditiegetrouw toeterend met vlaggen door de stad.

Den Haag

In Den Haag werd het kampioenschap op twee locaties gevierd. UltrAslan Hollanda (Nederlandse afdeling van grootste supportersvereniging) organiseerde een evenement in Kijkduin. Na het laatste fluitsignaal vierden fans het kampioenschap aan de kust.

Ook gingen fans in de Hobbemastraat in de Schilderswijk, waar veel mensen van Turkse afkomst leven, de straat op. De straat werd van beide kanten afgesloten door de politie om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

Rotterdam

In Rotterdam verzamelden supporters traditiegetrouw zich bij het Hofplein.

Later in de avond kleurde de Erasmusbrug rood door vuurwerk van Galatasaray-fans.

BONUS

Galatasaray-trainer Fatih Terim vierde het kampioenschap door een screenshot van NOS Teletekst te delen op Twitter.

Nederlands tintje

Het kampioenschap heeft ook een Nederlands tintje. Twee spelers van Galatasaray komen uit Nederland. Ryan Donk en Ömer Bayram waren onderdeel van het team dat Galatasaray voor de 22e keer landskampioen maakte.

De Marokkaans-Nederlandse ADO Den Haag-voetballer Nasser el Khayati verscheen in Galatasaray-tenue op het veld na het eindsignaal naast Ömer Bayram. Daardoor zijn nu geruchten uitgebroken over een mogelijke transfer.