25 jaar geëist tegen moordenaar crèchehouder

Nevzat K. heeft dinsdag 25 jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen voor de moord op Arzu Erbas
Turks.nl Redactie

, een 32-jarige eigenaar van een kinderdagverblijf. In augustus vorig jaar werd zij voor haar bedrijf met zeker twintig messteken om het leven gebracht.

Dat meldt elsevier.nl.

K. wordt door het Openbaar Ministerie aangeklaagd voor moord. De rechtbank van Amsterdam doet over ongeveer twee weken uitspraak.

K. heeft altijd ontkend dat hij Erbas heeft vermoord. Maar omdat de crèchehouder vlak na sluitingstijd voor de ingang van haar kinderdagverblijf Moeders schoot werd gedood, is er een groot aantal ooggetuigen dat K. heeft herkend als de moordenaar.

Relatie
Er is een relatie tussen K. en het slachtoffer. K. werkte voor de minnaar van Erbas, die een bouwbedrijf had. Vanwege drugs- en alcoholgebruik was K. door deze minnaar ontslagen. De vrouw van de minnaar was korte tijd in beeld als opdrachtgever voor de moord, maar verdenkingen tegen haar zijn laten vallen.

K. is eerder in Turkije al eens veroordeeld voor moord. Hij ontsnapte uit de gevangenis en vluchtte illegaal naar Nederland. Tijdens de rechtszaak beroept de 42-jarige K. zich op zijn zwijgrecht.

  • Loading...