30 jaar cel voor Onur K. uit Etten-Leur

Turks.nl Redactie

De rechtbank heeft Onur K. uit Etten-Leur donderdag een celstraf van dertig laar opgelegd.

K. is daarmee veroordeeld voor de moord op zijn moeder en doodslag van zijn vrouw en twee kinderen. Er werd levenslang geëist, maar de rechter vond de zaak niet zo uitzonderlijk.

Op 28 maart vorig jaar doodde de 34-jarige K. zijn 31-jarige vrouw, 65-jarige moeder, 6-jarige zoon en 2-jarige dochter. Alleen de moord op zijn moeder heeft hij bekend. Onbekende anderen zouden verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw en kinderen, aldus zijn verklaring.

Uit onderzoek is verder niet gebleken dat K. een stoornis had die van invloed kan zijn geweest bij zijn handelen. Volgens de justitie moet hij daarom als volledig toerekeningsvatbaar worden gezien.

K. drogeerde zijn slachtoffers eerst met zware pijnstillers, om ze vervolgens met snoeren te wurgen. Zijn moeder was zijn laatste slachtoffer: omdat K. haar belde om naar het huis te komen, spreekt de rechtank van voorbedachten rade.

K. heeft geen motief opgegeven: wel had hij al jaren lang schulden als gevolg van gokverslaving. Hij was daardoor zelfs zijn koopwoning verloren. Volgens hem hebben drie onbekende mannen zijn vrouw en kinderen omgebracht. Zijn moeder doodde hij vervolgens om haar rouw te besparen. “Volstrekt ongeloofwaardig,” aldus de rechtbank.