Aanhoudingen bij 1-meidemonstraties

Door | Binnenland

In Nijmegen greep de ME in toen deelnemers stenen naar de politie gooide. Een agent kreeg een fles op zijn hoofd, maar raakte niet zwaargewond. In Rotterdam pakte de politie veertien betogers op die niet wilden luisteren.

In beide steden waren ongeveer tweehonderd mensen op de been voor de Dag van de Arbeid. In Rotterdam ging het mis toen de politie deelnemers vroeg om stokken in te leveren. Er was afgesproken dat ze die niet mee zouden nemen, omdat die als wapen kunnen dienen, maar niet iedereen had zich daaraan gehouden.

De betogers op de Coolsingel weigerden de stokken met vlaggen eraan in te leveren en scholden agenten uit. Ook werd er geduwd met de stokken. De politie beëindigde de demonstratie en pakte mensen op voor belediging en poging tot zware mishandeling.

De sfeer was bij de demonstratie overigens goed totdat de politie vroeg om de stokken in te leveren. “Regels zijn regels. Hierover is vooraf met de organisatie gesproken en die hebben ermee ingestemd. Het is duidelijk dat die stokken ook voor andere dingen kunnen worden gebruikt dan om vlaggen aan te hangen.”

In Nijmegen voerde de ME charges uit omdat agenten werden bekogeld. Aan het einde van de middag zijn de gemoederen nog altijd niet bekoeld. De ME begeleidt daar de laatste deelnemers aan de demonstratie naar het station. Hoeveel mensen er zijn aangehouden is nog niet bekend. Een woordvoerder houdt het op ‘enkele aanhoudingen’.

In Nijmegen was vooraf al veel politie op de been. De politie hield de demonstratie met politie te paard en op de fiets in de gaten. Ook werden er politiehonden en ME’ers achter de hand gehouden.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...