Aantal nationaliteiten in Amsterdam stijgt naar 178

Door | Binnenland

Huisden op 1 januari 2009 nog 177 nationaliteiten in de hoofdstad, een jaar later waren dit er 178. De enige inwoner uit Qatar verliet Amsterdam, maar er kwamen mensen uit Equatoriaal-Guinee en Liechtenstein bij.

In 2008 verdwenen de enige bewoners uit Guinee-Bissau en Tonga uit Amsterdam. Datzelfde jaar kwamen er drie nationaliteiten bij, doordat mensen uit uit Antigua en Barbuda, Qatar en Kosovo -door de afsplitsing van Servië- hun domicilie in Amsterdam kozen.

Stadsdeel West is het meest divers en telt 156 nationaliteiten. Noord kent met 141 het minste aantal nationaliteiten. De meeste Amsterdammers met een buitenlandse nationaliteit komen uit Marokko, gevolgd door Turken, Duitsers, Britten en Ghanezen. Meer dan de helft van de mensen met een buitenlandse nationaliteit heeft ook een Nederlands paspoort. Van alle Amsterdammers heeft 88 procent de Nederlandse nationaliteit.

Het aantal inwoners van Amsterdam nam ook toe. Op 1 januari telde de hoofdstad 767.773 inwoners, een toename van 11.426.

Novum

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...