Aanval met molotov-cocktail op Turks-Nederlandse tapijtwinkel

Turks.nl Redactie
Total
116
Shares

In Oss hebben onbekenden vrijdagavond een tapijtwinkel in Oss van de Turks-Nederlandse ondernemer Yasin Babacan aangevallen.

Volgens Babacan is er sprake van een aanslag. Twee mensen op een scooter gooiden namelijk met een riooldeksel en een molotov-cocktail de zaak in de fik.

“Volgens de politie is het een doelbewuste actie”, zegt Babacan tegen het Brabants Dagblad.

“Rond 23.30 uur werd ik gebeld door een anoniem nummer. Dat betekent meestal niet veel goeds, zo laat op de avond. Het was de politie in Oss die mij vertelde dat mijn winkel in brand stond. Ik was zelf in Eindhoven en heb mijn broer en vader gebeld om te gaan kijken”, zegt de Turkse Nederlander.

Even later neemt Yasin zelf ook polshoogte bij de winkel. “Rond 00.00 uur was de brandweer al grotendeels klaar met blussen. Een van hen zei dat ze maar net op tijd waren, anders had het hele gebouw kunnen afbranden.”

De schade wordt geschat op zo’n 100 duizend euro. De familie is geschokt. Ze runnen de zaak namelijk al 30 jaar lang.

Ondanks alles wil Babacan vooruit kijken: “We hebben de verzekering al ingeschakeld en die gaan ermee aan de slag. Iedere dag dat we niet werken is ook financiële schade voor ons. Maar we moeten de volgende stap gaan zetten en het achter ons laten. We moeten zien hoe we nu verder gaan.”

  • Loading...