Aanval op Turkse moskee in aanbouw in Den Haag

AvatarTurks.nl Redactie

Een Turkse moskee in aanbouw is aangevallen door onbekenden in Den Haag. Het gaat om de Ahi Evran-moskee, die verbonden is aan Diyanet, het Turkse presidium van Religieuze Zaken.

Onbekenden hebben gisteravond de bouwplaats van de moskee aangevallen. Er werd een kruis gespoten door de Turkse vlag op een bord voor de bouwplaats van de moskee. Daarnaast werd een hakenkruis gespoten en ‘Katil Erdogan’ (Moordenaar Erdogan, red.), geschreven op het bord.

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag het reclamedoek van de moskee (in aanbouw) beklad.Als bestuur en…

Posted by HDV Den Haag Ahi Evran Camii on Saturday, February 3, 2018

Şinasi Koç, voorzitter van de moskee, sprak met een journalist van het Turkse persbureau Anadolu Agency. “Wij zullen niet van onze weg afslaan. Hij veroordeelde de aanval.

Koç brengt de aanval in verband met de Turkse militaire operatie in Noord-Syrië tegen YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. “Er zijn personen die onze eenheid niet willen en willen opstoken. Ze zullen hun doel niet bereiken. God is met ons. Wij zullen niet van onze weg afslaan.”

De voorzitter van de moskee heeft aangegeven aangifte te hebben gedaan bij de politie en wil dat de aanvallers snel opgepakt worden.

Aanvallen op Turken

Sinds Turkije de militaire operatie is gestart in Noord-Syrië tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK, worden Turkse personen en verenigingen aangevallen door PKK-terroristen in Nederland.

Eerder werd een moskee in Rotterdam en een Turks-Azerbeidzjaanse vereniging in Den Haag bekogeld met stenen. Een onschuldige Turkse Nederlander werd mishandeld in Amsterdam tijdens een PKK-demonstratie.

In andere landen worden ook Turkse moskeeën aangevallen. In Duitsland zijn meerdere Turkse moskeeën aangevallen.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.