Abdullah (15) nog steeds niet gevonden ondanks enorme zoektocht

Turks.nl Redactie

Abdullah Mazmahor, de 15-jarige Turkse Nederlander uit Schiedam die vermist is sinds afgelopen vrijdagavond, is nog altijd niet gevonden. Er is al dagenlang een enorme zoektocht gaande. De politie zoekt met een warmtecamera en er is bij hoge uitzondering een Amber Alert uitgezonden, die normaliter alleen wordt uitgezonden als er verdenking is van een misdrijf, zoals een ontvoering, terwijl dat hier niet het geval is.

Tientallen vrijwilligers zoeken onder leiding van de Turks-Nederlandse vrijwilligersorganisatie Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı (HTGV) naar Abdullah. Afgelopen nacht ging de zoektocht door, maar werd Abdullah niet gevonden. Ook ging een politiehelikopter de lucht in, die eerder niet kon worden ingezet vanwege de dichte mist.

https://twitter.com/JeffreyLinders/status/937450941665693698?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fbinnenland%2Fpolitie-zoekt-met-warmtebeeldcamera-s-naar-autistische-abdullah-15~a1ac3603%2F

De 15-jarige Turkse Nederlander is vrijdagavond rond 23.00 uur weggegaan vanaf de Obrechtstraat in Schiedam. Abdullah is doofstom en autistisch en heeft zijn medicijnen nodig.

Wijkagenten, rechercheurs en andere collega's bellen alle binnenkomende tips na. De kleinste details worden nagelopen in de zoektocht naar Abdullah. Tips blijven welkom! #wieweetwaarabdullahis

Posted by Politie Rotterdam on Sunday, December 3, 2017

Hij droeg vrijdagavond slechts een overhemd en geen jas. Hij loopt op zwarte sportschoenen. Zijn familie maakt zich ernstige zorgen, ook omdat hij zonder jas met deze vrieskou is vertrokken. Hij zit mogelijk in een kelder of schuur, omdat hij geïnteresseerd is in roest. Daarom roept HTGV op iedereen hun schuren en kelders te controleren of Abdullah daar zit.

Mooi dat u de moeite neemt dit te lezen.Het is u hopelijk al bekend: vrijdagavond liep de 15-jarige autistische Abdullah weg uit zijn huis in Schiedam. Abdullah is een bijzondere tiener. Hij is doof, verstandelijk beperkt en heeft dringend medicatie voor zijn hart nodig.Abdullah liep ook nog eens weg zonder jas aan. En u weet zelf ook de temperaturen. Familie en wij maken ons dus ernstig zorgen. Abdullah moet zo snel mogelijk naar huis. Abdullah is 1.85 meter, droeg een crèmekleurig overhemd en liep weg zonder jas. Abdullah heeft donker halflang golvend haar. Sinds de vermissing van Abdullah zijn we samen met de familie non stop bezig met zoeken naar Abdullah. Kelderboxen, parken, en tuinhuisjes, zoektochten met de warmtecamera,geen enkele mogelijkheid wordt onbenut gelaten om Abdullah te vinden en zoeken naar alle andere strohalmen. U leest dit bericht, maar heeft gisteren wellicht ook de verschillende alarmeringen ontvangen (Burgernet / en zelfs die van Vermist Kind, behorend bij Amber Alert). Vandaag is het ook gelukt een daadwerkelijk Amber Alert te versturen. Daar zijn we de organisatie zeer dankbaar. Er zijn strenge vereisten voor en de definitie van versturen is stevig opgerekt. Een specifiek gebied waar hij zou kunnen zijn hebben we niet. Hopelijk kijkt u dan ook zeer breed mee. Veel partijen dus die zich vol inzetten voor een goede afloop. Helpt u alstublieft mee door dit bericht naar zoveel mogelijk mensen door te zetten. Ziet u Abdullah, bel dan 112! Als u meer informatie heeft, kunt u contact opnemen met 0900-8844.Want we herhalen het: Abdullah moet zo snel mogelijk naar huis.

Posted by Politie Rotterdam on Sunday, December 3, 2017