ABN Amro: ‘JA-stem goed voor Turkije’

Door | Binnenland

De Turkse president Erdogan krijgt steun uit een zeer onverwachte hoek.

In een analyse concludeert ABN Amro namelijk dat een winst van het JA-kamp in het referendum goed is voor de Turkse economie. Sinds de mislukte coup bestaat er een druk op de Turkse economie, maar is nu weer in een lift.

Nora Neuteboom, econoom emerging markets bij ABN, vertelt dat de winst van de JA-stemmers de economie op korte termijn meer stabiliteit zal geven. “Een nee-stem pakt op langere termijn slecht uit voor de Turkse economie,” stelt ze. Ook een nipte overwinning van Erdogan kan leiden tot de nodige onrust, wat slecht is voor de economie.

https://twitter.com/naneuteboom/status/852397490603274240

De Turkse economie kromp na de mislukte coup, maar is het afgelopen kwartaal flink gegroeid. Dat komt volgens Nora door zowel het geld dat in de economie is gepompt, als door de sterke begrotingsdiscipline van Turken.

Harde klap

Neuteboom concludeert dat het referendum als een zwaard van Damocles boven de lira hangt. De lira staat sinds zo’n half jaar onder zware druk en is sterk in waarde gedaald. Als het referendum negatief uitpakt voor Erdogan, zal de lira volgens haar weer een klap krijgen.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...