Agenten vrijgesproken van zwaar geweld in Turks cafe

Door | Binnenland

Een Belgische rechter heeft besloten dat vier Antwerpense politieagenten worden vrijgesproken van ‘misbruik van hun politiegezag’.

De vier agenten werden vervolgd naar aanleiding van een gewelddadige arrestatie in de Antwerpse café Neco66 in de Van Kerckhovenstraat in 2014. In het café was een 40-jarige man erg gewelddadig geworden en bedreigde mensen. Ook de 20-jarige zoon van de man zou erbij betrokken zijn. Toen de arrestatie mislukte, begon de 40-jarige man rond te slaan met een stok, staat op nieuwsblad.be.

Het incident werd opgenomen door een aanwezige. Op de beelden is te zien hoe agenten de twee mannen hardhandig aanpakken. Ook krijgen twee vrouwen er van langs. Eén van de mannen raakte daarbij zwaargewond en drie verdachten werden opgepakt. Een agent raakte gewond aan zijn hand.

Volgens de agenten gaven de beelden slechts een klein deel van het verhaal weer. Uiteindelijk heeft de rechtbank besloten dat zij juist hebben gehandeld en dat het geweld noodzakelijk was om de verdachten te arresteren.

Twee mannen, Iskender en Kazim T., werden veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf en een boete met uitstel.

Bekijk de beelden hieronder:

Zwaar politieoptreden bij cafe 'Neco66' in Antwerpen

Video gaat viraal op het internet. Politie treedt zwaar op na een ruzie in cafe 'Neco66' in Antwerpen. "Heyheyhey, hooohooooho heyhey heeey! Alles foto neme!" was de reactie van de omstanders.LIKE Turks.

Gepostet von Turks am Mittwoch, 6. August 2014

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...