ANP-correspondent vindt het prima dat PKK leraar (23) executeerde

Door | Algemeen, Binnenland

Frederike Geerdink, onder andere correspondent voor de grootste Nederlandse persbureau ANP, gebruikt schokkende woorden over de executie van een Turkse leraar door de terreurorganisatie PKK.

De 23-jarige leraar, Necmettin Yilmaz, werd een week geleden ontvoerd en vermoord door terroristen van de PKK. Hij was leraar in de stad Sanliurfa, niet ver van gebieden waar de PKK zeer actief is. Volgens de PKK was de jonge leraar ‘in samenwerking met de vijand’, doelend op de Turkse overheid.

Frederike Geerdink, die bekend staat om haar banden met de erkende terreurorganisatie, vindt het niet gek dat een leraar wordt vermoord door de PKK: “Veel guerrilla’s hebben mij verteld dat zij niet kunnen worden gezien als burgers,” zegt ze. “Wat als het niet zomaar een leraar was, maar ook een geheim agent?” zijn haar woorden.

Veel twitteraars hekelden de uitspraak van Geerdink, maar ook daar kregen zij een reactie op. “Wie zegt dat hij geen wapen bij had?” is haar argument dit keer.

Geerdink werd in 2015 kort aangehouden in Turkije en vervolgens het land uit gezet. Reden was haar nauwe banden met de terreurorganisatie PKK. Ook had ze verboden gebied bezocht.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...