Atatürk ook herdacht in Nederland

Door | Binnenland

In Turkije werd er gerouwd. Zo werd het nieuws werd uitgezonden vanuit het plein voor het ‘Anıtkabir’, het mausoleum van Atatürk. Na lange tijd waren alle politieke leiders, met uitzondering van de pro-Koerdische HDP, weer samen.

Naar jaarlijkse traditie werd er stilgestaan, toen het alarm gehoord werd om 09:05 uur. Veel automobilisten stopten langs de weg en stapten uit om een minuut stil te staan uit respect. De hele minuut wordt er dan getoeterd. Daarnaast stoppen arbeiders met werken, om een minuut stil te staan. Scholieren en studenten lopen in tochten rond de stad. Kortom, het is een hele happening in Turkije.

Maar ook in Nederland. In Rotterdam, in de Atatürkstraat werd Atatürk ook herdacht. De herdenking was georganiseerd door de beroemde Bülent Türker. Een handjevol mensen namen er deel aan, waaronder de voorzitter van de Nederlandse afdeling van HEPAR, een Turkse politieke partij, en leden van de Nederlandse afdeling van ADD’s. ADD staat voor Atatürkçü Düşünce Derneği, oftewel een vereniging die staat voor het gedachtegoed van Atatürk.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...