Auto’s ter waarde van miljoen euro in beslag genomen bij Turkse Nederlander

Turks.nl Redactie

Bij autobedrijf Can aan de Kerketuinenweg in Den Haag zijn gisteren een Bentley, Mercedessen, Ferrari’s en BMW’s in beslag genomen om een enorme belastingschuld te vereffenen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Tot een paar maanden terug was het bedrijf nog in de Spaanse Polder in Rotterdam gevestigd. Dit bedrijventerrein ligt onder een vergrootglas, omdat er veel malafide ondernemingen zouden zijn gevestigd. Op basis van informatie die was binnengekomen werd ook een onderzoek gestart naar het bedrijf van de Turkse Rotterdammer.

Toen die zijn bedrijf naar Den Haag verplaatste, ging dat onderzoek gewoon door. Rotterdam en Den Haag zochten elkaar op. De Turkse eigenaar kreeg nu te maken met een regionaal samenwerkingsverband, waarin ook de politie en het OM informatie delen.

In Den Haag ging het Haagse Economisch Interventie Team zich met het autobedrijf bemoeien. Dat team is opgericht om malafide bedrijvigheid terug te dringen en werkt daarin steeds samen met andere overheidsdiensten. Dit keer was het de Belastingdienst.

De samenwerking resulteerde in de ontdekking dat de Rotterdammer veel meer belasting moest betalen dan hij deed. Om hoeveel schuld het gaat, is niet bekend. De waarde van de in beslag genomen auto’s bedraagt zeker een miljoen euro.

De eigenaar van autobedrijf Can is overigens niet aangehouden.

  • Loading...