Baklava-babbeltruc: Vrouw (82) raakt al haar goud kwijt

AvatarTurks.nl Redactie

Een 82-jarige vrouw uit Nijmegen is het slachtoffer geworden van een ongewone babbeltruc. Ze is beroofd van al haar gouden sieraden, meldt de Politie aan Omroep Gelderland.

De vrouw werd aangebeld door een man en een vrouw die haar een schaal vol Turkse lekkernijen aanboden. Ze zouden het aanbieden wegens de islamitische vastenmaand Ramadan en wilden de woning betreden.

Terwijl het slachtoffer aan de praat werd gehouden door de vrouw, doorzocht de man de woning. Dat merkte ze, maar werd alsnog afgeleid door de vrouw. Toen de man klaar was, kwam hij haar handlanger ophalen omdat ze ‘langs meer adressen langs moesten’. Alles duurde ongeveer een kwartier.

Pas een dag later merkte het slachtoffer dat al haar waardevolle sieraden weg waren. Ze was er volgens de politie enorm aan gehecht wegens de emotionele waarde.

De daders zijn beide eind 20 en hebben een getinte huidskleur. Verder hebben ze ‘een opvallend knap uiterlijk’, aldus het slachtoffer.  De vrouw heeft kort, donker haar en droeg een wit shirtje. De man is lang en slank en was volledig in het wit gekleed.

  • -->
    -->