Bekende Nederlandse en Belgische politici en journalisten gehackt door Turken

Turks.nl Redactie

De Turkse hackersgroep Ayyıldız Tim heeft meerdere Twitteraccounts van bekende Nederlanders en Belgen gehackt.

Het gaat onder meer om oud-Europarlementariër Joost Lagendijk, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en Nieuwsuur-journalist Jan Eikelboom. Lagendijk uit regelmatig kritiek op de Turkse regering en schreef wekelijks voor Zaman, het nieuwsblad van de terroristische sekte FETÖ.

De accounts zouden uit protest zijn overgenomen, vanwege kritiek op de Turkse regering, meldt de Duitse krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung.De hackers verzetten zich tegen de ‘extreme houding van België en Nederland tegen Turkije en de moslims’.

De accounts zijn de afgelopen dagen overgenomen. Hij kreeg aan het begin van de avond een e-mail van Twitter dat er op zijn account was ingelogd vanuit Istanbul. De hackers hebben vervolgens persoonlijke berichten verstuurd naar verschillende mensen die een band hebben met Turkije.

“Het was niet zo dat al mijn volgers een bericht kregen. Ze hebben de aanval specifiek op mensen gericht die iets met Turkije hebben”, zegt de verslaggever, die veel in het Midden-Oosten heeft gewerkt.

  • Loading...