Bekir E. bekent de moord op Hümeyra en zegt spijt te hebben

Turks.nl Redactie

Bekir E. heeft de moord op de 16-jarige Hümeyra bekend. Media melden dat hij via zijn advocaten heeft gezegd spijt te hebben van zijn daad.

Hümeyra werd op 18 december doodgeschoten op haar school, het Designcollege in Rotterdam. Zij werd al langere lastiggevallen door de 31-jarige Bekir E.

Bekir E. zat tot vandaag in alle beperkingen en mocht geen contact met de buitenwereld hebben. “Vandaag zijn de beperkingen opgeheven en hebben we met hem gesproken’’, zegt advocaat Natascha Harlequin die samen met collega-advocaat Jacques Taekema de moordenaar bijstaat.

‘Het is verschrikkelijk, ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen’, staat in de verklaring van Bekir E.

Hij grijpt dit moment aan om “publiekelijk mededeling te doen van zijn enorme spijtgevoelens”, aldus de verklaring. De kans is groot dat hij een dergelijke houding aanneemt voor strafvermindering.

Het Openbaar Ministerie wil dat de geestelijke gezondheid van de schutter wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dinsdag heeft Bekir E. bij de rechter-commissaris toegezegd dit te doen.