België: Verbod op hoofddoek achter stuur

Filip Dewinter van de Belgische Vlaams Belang heeft een wetsvoorstel ingediend dat autobestuurders verbiedt om een hoofddoek te dragen.
Turks.nl Redactie

Volgens Dewinter belemmert de doek het zicht.

“Het heeft niets met religie of wat dan ook te maken, dit is een kwestie van verkeersveiligheid” zegt de extreemrechtse Dewinter. 

“Autobestuurders moeten in staat zijn om de weg en alles wat er rond hen gebeurt optimaal te kunnen observeren. Ze moeten met andere woorden alles zien en horen. Door het stuur te nemen met een hoofddoek op of met andere hoofddeksels die oren bedekken of het zicht kunnen belemmeren, zijn ze daar volgens ons niet optimaal toe in staat.”

 “Je mag niet telefoneren, niet sms’en, niet eten achter het stuur omdat het te gevaarlijk is. Wij vinden dat een hoofddoek het zicht van opzij belemmert en dus moet verboden worden. Een pet bijvoorbeeld vormt volgens mij geen veiligheidsprobleem”, zo vindt de Belgische politicus.

Geert Wilders
Het is niet de eerste keer dat een politicus pleit voor een hoofddoekverbod. In 2007 wilde Geert Wilders een verbod in Nederland. Het kwam toen niet verder dan een voorstel.