Beruchte autokraker smeekt om nieuw leven in Turkije

Turks.nl Redactie
Total
127
Shares

De 43-jarige Turkse Rotterdammer Murat S. is een beruchte autokraker met 34 inbraken in personenwagens in Rotterdamse parkeergarages. Dit zou echter slechts ‘het topje van de ijsberg’ zijn, schrijft het AD.

S. vertelde in de rechtbank wat hij allemaal had gestolen, tot in de kleinste details. Zelfs toen de bezitter van een opengebroken auto meldde geen spullen te missen, wist S. te melden dat hij toch een Gucci-zonnebril uit de wagen had gestolen.

Maar vaak was ik ook onder invloed en dan kan ik dingen hebben gedaan, die ik nu niet meer weet. Ik heb er spijt van. Ik moet opgesloten worden in een kliniek of weg uit Rotterdam”, aldus S..

Volgens zijn moeder moet hij weg. Het liefst naar Turkije, waar hij behandeld kan worden. Rotterdam zou niet goed voor hem zijn.

”Daar is het veel beter weer, andere mensen, een andere omgeving. Daar heb ik geen trek in drugs”, aldus de Turkse Rotterdammer.
De eis luidt 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. S. zou daarna een jaar lang moeten worden behandeld in een gesloten instelling.

Daarnaast moet hij 4,5 maand cel uitzitten na eerdere voorwaardelijk veroordelingen en zeven gedupeerden schadeclaims betalen, als het aan justitie ligt. Uitspraak over twee weken.

  • Loading...