Turks.nl

Beşiktaş-aanhanger neergestoken in Rotterdam

Anadolu Agency

[caption id="attachment_5993" align="alignnone" width="1200"]Anadolu AgencyBesiktas-supporters voor de wedstrijd van woensdag[/caption]In Rotterdam is woensdagavond rond 23 uur een supporter van de Turkse club Besiktas neergestoken in een tram.

Dat meldt rijnmond.nl.

Twee Feyenoorders, mogelijk de daders, zijn aangehouden.

De tram zat vol met voetbalsupporters en uitgaanspubliek. Er ontstond een ruzie tussen een onbekende man en een 31-jarige Schiedammer, die een aanhanger is van Besiktas. Het is onduidelijk waar de ruzie over ging, maar twee andere mensen gingen zich ermee bemoeien.

De ruzie liep hoog op, waarop één van de twee mannen de Besiktas-supporter in zijn rug stak. Eén van de daders werd daarbij verwond aan zijn arm. De daders gingen er vandoor. Het slachtoffer werd vervoerd naar een ziekenhuis en is behandeld aan zijn verwondingen.

Dankzij aanwijzingen van getuigen werden de daders aangehouden op de Hillelaan in Rotterdam. Het gaat om twee Feyenoorders van 27 en 29. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau.

Wedstrijd
Tijdens de wedstrijd van woensdag, die Beşiktaş won met 1-2 was er racistische en anti-islamitische gejuich hoorbaar. Feyenoorders riepen massaal ‘Kankerturken’ en ‘Allah je moeder is een h*er’. De supporters van Beşiktaş gaven daar geen gehoor aan. Wel wordt op social media gewaarschuwd op dat de spanningen kunnen oplopen bij de return in Istanbul.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl