BestelHalal.nl start eerste Halal bestelsite in Nederland

BestelHalal.nl lanceert vandaag haar website voor het bestellen en laten thuisbezorgen van Halal maaltijden.
Turks.nl Redactie

Er zijn strenge richtlijnen opgesteld waar de ruim 250 aangesloten restaurants aan moeten voldoen, zodat klanten zeker weten dat het eten echt Halal is. Daarmee is BestelHalal.nl de eerste bestelsite in Nederland die zich specifiek op dit segment richt. Met een doelgroep van ruim één miljoen Nederlanders met een islamitische achtergrond, is de vraag naar halal producten groot.

Het aantal mensen dat online eten bestelt groeit al jaren gestaag. Op websites als Thuisbezorgd.nl staan vele restaurants die maaltijden aan huis bezorgen. Speciaal voor de Moslimgemeenschap in Nederland er is nu ook een halal variant: BestelHalal.nl.

“Er is een enorme behoefte onder de Moslim gemeenschap om online eten te bestellen waarvan je zeker kunt zijn dat het halal is” aldus mede-oprichter van BestelHalal.nl Ouassim Bouhalhoul (19). Zelf Marokkaans, weet Ouassim waar hij over praat. Uit onderzoek dat hij samen met zijn Bosnische compagnons Almir Nikocević (21) en Midhat Avdagic (20) deed, bleek dat veel ‘halal’ restaurants die op eten bestelsites staan niet daadwerkelijk halal zijn. Veel restaurants serveren bijvoorbeeld ook gerechten met varkensvlees of schenken alcohol. “Het is altijd flink zoeken voor je bij een goed restaurant terecht komt en zelfs dan is er vaak geen zekerheid. Wij bieden die zekerheid wel.” aldus Almir.

BestelHalal.nl pakt het serieus aan: alle aangesloten restaurants moeten periodiek onaangekondigd worden gecontroleerd door gekwalificeerde auditors van stichting Halal Correct Certification / TQ HCC, dat de restaurants bovendien van training en advies voorziet. “Als prominent lid van the World Halal Food Council (WHFC) in Jakarta en the European Association of Halal Certifies (AHC-Europe) in Brussel zijn zij de aangewezen partij om de controles uit te voeren” aldus Midhat. Door deze aanpak blijft een selecte groep van 100% halal restaurants over, waar de consument met vertrouwen kan bestellen. De aanpak valt bovendien ook in de smaak bij de restauranthouders die bij BestelHalal.nl zijn aangesloten. “Ik ben er trots op dat ons eten echt halal is, iedereen mag dat weten!” aldus Ersin Erciyes, eigenaar van Turks grill restaurant Tandir Evi in Rotterdam.

Met een doelgroep van circa 1 miljoen Moslims in Nederland en circa 50 miljoen in Europa, gelooft ook mede-initiatiefnemer Jaap de Vuijst (28) in het concept van BestelHalal.nl: “ook in het buitenland is de potentie enorm. Alleen in New York wonen al meer Moslims dan in heel Nederland.” Dat de doelgroep het concept omarmt blijkt wel uit de enorme interesse en de enthousiaste reacties op onder andere social media in de aanloop naar de lancering. “Eindelijk iemand die begrijpt wat de Moslim consument nodig heeft!” aldus één van de vele reacties op de Facebook pagina van het bedrijf.

“Er voor zorgen dat iedereen in Nederland zonder zorgen halal eten kan bestellen, dat is onze missie!” besluit Ouassim. BestelHalal.nl lijkt daarvoor de juiste aanpak te hebben gevonden.

bestel halal