Binnenkort in Nederland: ‘McDrive’ voor döner

Een droom wordt werkelijkheid: over een maandje kunnen we een broodje döner bestellen uit onze auto’s. Een Turkse ondernemer start namelijk een dönerzaak met een drive-through.

De eigenaar van Chico’s Palace in Arnhem nam een pand over op het parkeerterrein van de Makro in Duiven. Tot enkele jaren geleden was er een coffee drive gevestigd. Het stond al enige tijd leeg.

Bezoekers van het bedrijventerrein in Duiven kunnen er binnenkort dus een kapsalon of een Turkse Pizza bestellen. En dat geheel vanuit hun auto. Als het aan ondernemer Eyyub Uyar ligt, opent het al in februari. “Het is wachten op de vergunning,” zegt hij tegen Gelderlander.nl.

Via een praatpaal, net zoals bij de McDrive, kunnen mensen binnenkort hun bestelling doorgeven. Vanaf het loket haal je vervolgens je bestelling op. In de zomer wil Uyar er ook nog een bescheiden terras neerzetten, met drie of vier tafels.

Uyar heeft inmiddels drie Chico’s Palace’s in Arnhem. “Een drive is altijd een droom van mij geweest. Duiven is de ideale plek daarvoor. Een geweldig punt. Je hoeft niet naar het centrum van de stad én het is er makkelijk parkeren,” vertelt hij.