Bouw Westermoskee na 20 jaar afgerond

Door | Binnenland

Het langlopende bouwproject verliep niet zonder problemen, maar ondanks alle tegenslag kan de grootste islamitische gebedsruimte in Amsterdam vanaf vandaag met de inrichting beginnen. 

Moskeevereniging Aya Sofya nam afgelopen woensdagavond officieel de sleutels in ontvangst. Het bestuur van de Moskee gaat de komende tijd aan het werk om de binnenkant in te richten en volledig af te werken. De verwachting is dat de Moskee over een paar maanden haar deuren kan openen.

Begin dit jaar kwam de Moskee in het nieuws toen bekend werd dat het bestuur niet genoeg geld had om het project af te ronden. Volgens de woordvoerder van de Moskee zou dit budgettaire probleem echter snel opgelost zijn door een sterke toename in betalende leden.

De Moskee is een imposante verschijning in Amsterdam. Met een 25 meter hoge koepel en de 42 meter hoge minaret is de Moskee één van de grotere gebedshuizen in Nederland. De grootste Moskee van Nederland is momenteel de EssalamMoskee in Rotterdam, met een 25 meter hoge koepel en minaretten die een hoogte van 50 meter bereiken.

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...