BraboTurk noemt Turkse militairen racistische moordenaars

Turks.nl Redactie

Het bekende internetfenomeen BraboTurk heeft zich fel uitgesproken tegen de Turkse militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië.

Het Turkse leger vecht in samenwerking met milities van het Vrije Syrische Leger tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Hij deelde vrijdag een post op zijn persoonlijke Facebookaccount, die alleen zichtbaar is voor vrienden. ‘Turkije gaat naar Syrië toe om de Koerden weg te jagen/beschieten/martelen/vermoorden voor een VEILIGE OMGEVING!!’, schrijft Ferhat Yildirim, zoals hij echt heet.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin: