BraboTurk noemt Turkse militairen racistische moordenaars

Door | Binnenland

Het bekende internetfenomeen BraboTurk heeft zich fel uitgesproken tegen de Turkse militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië.

Het Turkse leger vecht in samenwerking met milities van het Vrije Syrische Leger tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Hij deelde vrijdag een post op zijn persoonlijke Facebookaccount, die alleen zichtbaar is voor vrienden. ‘Turkije gaat naar Syrië toe om de Koerden weg te jagen/beschieten/martelen/vermoorden voor een VEILIGE OMGEVING!!’, schrijft Ferhat Yildirim, zoals hij echt heet.

foto van Mustafa Sezgin.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin:

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...